Wil je meer weten?

Ben je geïnteresseerd in mijn werk en werkwijze?

Neem dan gerust contact op. Dat zou ik leuk vinden!

Locatie:       Leiden, Zuid-Holland

Email:          info@oliviervanhartingsveldt.nl

Mobiel:       06-18468731

Als curator van Museum IJsselstein heb ik het werk van Olivier van Hartingsveldt geselecteerd voor de tentoonstelling ‘Aanstormend talent bij MIJ. Het beste uit 2015 van galerie Pouloeuff’.
Zijn serie ‘Horseman’ over een groep jonge Gambianen maakte grote indruk. Op mij en ook op de bezoekers van de tentoonstelling.
Met name hoe Van Hartingsveldt het sociale aspect van de jonge mannen die geld proberen te verdienen door toeristen aan het strand op hun paarden te laten rijden, combineert met de liefde tussen man en paard is van een grote schoonheid. Hij heeft een geheel eigen beeldtaal ontwikkeld waarbij het goed zichtbaar is dat dit onderwerp voor Van Hartingsveldt geen vluchtige bevlieging is, maar het resultaat van een langdurig contact met de gefotografeerde mannen. Zij durven zich op hun kwetsbaarst te tonen voor de camera van Van Hartingsveldt.
Bovendien leveren de beelden van het paradijselijke landschap waarachter het armoedige bestaan van de mannen schuilgaat een verdieping op die veel verder gaat dan het registreren van enkel een mooi plaatje van man en paard.

I have been working with Olivier since the beginning of our study in photography in 2008. When Olivier went to Texas in April of 2013 I went with him to assist him in his photo-documentary about the conservation of exotic wildlife through commerce in Texas. Olivier is a very serious and dedicated photographer when it comes to his documentaries. He is very driven in reaching his goal but always aware of being respectful towards the people he is portraying in his documentaries. Because of his natural charm and interest in people Olivier is being able to connect easily with people he just has met.
For me it is always a pleasure to work with Olivier for we speak the same language when it comes to photography and making photo-documentaries.

‘Olivier is een gedreven fotograaf met een scherp oog voor een aantrekkelijke compositie, een poëtische laag en een dieperliggend verhaal. ‘

Olivier houdt duidelijk niet van half werk. Hij laat niks aan het toeval over en het schieten van de foto is pas een begin. Oliviers werk is onaards mooi, puur en licht mysterieus. De neiging naar perfectie vind je ook in zijn exposities. Een echte Olivier kan je bestellen op elk gewenst formaat en hij denkt heel graag met je mee. Bij mij aan de muur prijkt een prachtplaat uit de serie Horsemen waar ik elke dag ongegeneerd bij weg kan dromen!

This post is also available in: Engels